Foc şi Cenuşă. Lumină şi Întuneric. Pasiune şi ObsesieSimona Stoica-foto.

Simona Stoica s-a născut într-o zi de noiembrie în anul 1991. Îşi începe  studiile în economie, dar în final urmează Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, reprezentând-o cu mult mai bine decât economia. În prezent este editor/redactor la Pălărisme.ro şi, evident, îşi continuă activitatea de autor cu pasiune şi dăruire. Citeşte cu pasiune, scrie cu şi mai multă, şi este o cinefilă înrăită.

 
Reuşeşte prin ceea ce scrie să îşi impună un stil propriu. Îi plac oamenii, este comunicativă şi reuşeşte să atragă în jurul ei cititorii precum fluturii în jurul lămpii într-o noapte călduroasă de sfârşit de iunie. Provocarea – seria Rephelimi este cartea de debut a Simonei şi a apărut în anul 2014 la editura Herg Benet. În 2015 apare continuarea, Capcana, sub cupola aceleiaşi edituri.

 
Citindu-i cărţile, am descoperit un autor tânăr cu foarte mult talent şi cu o imaginaţie bogată. De unde se alimentează cu inspiraţie – nu ştim, dar cert este că reuşeşte să aştearnă pe hârtie o naraţiune cursivă şi interesantă. Sunt mulți cei care, deşi au imaginaţie, nu reuşesc să se facă înţeleşi şi asta poate este punctul forte al Simonei: îşi prezintă în cuvinte atât de bine imaginaţia, încât putem înţelege firul poveştii create de ea. Are un stil inconfundabil, un stil care o defineşte. Provocarea este un roman de debut foarte bun şi lasă să se înţeleagă că următoarele volume vor fi şi mai bune.

 

O provocare şi o capcană a poveştii ce nu te lasă să scapi din ghearele naraţiunii

Eşti atât de prins de poveste încât ajungi să faci nopţi albe şi să o numeşti pe Simona „malefică” în sensul bun al cuvântului. Te urmăreşte şi o urmăreşti şi eşti înlănţuit într-un joc al imaginaţiei autoarei din care ieşi atât învins, cât şi învingător. Urmărind firul narativ al Rephelimilor veţi descoperi că Simona Stoica este o „valkyrie” a provocării şi a capcanelor.

 

Cred că ar trebui să îi citiţi şi voi cărţile şi să ne spuneţi dacă aşa stau lucrurile. Este Simona o ,,malefică” a nopţilor albe? Pasiunea te transformă în obsedat, lumina te aruncă în întuneric, focul te arde şi te transformă în cenuşa imaginaţiei. Trăieşti în trecut. Fugi de prezent. Priveşti spre viitor.

 
provocarea vol 1Provocarea vol.1: În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini conduşi şi instruiţi de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanşarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de-a Treia Cheie a Havenului. Însă, când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner şi cine e răspunzător pentru crimele săvârşite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să îşi accepte moştenirea şi să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunţe şi ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câştiga încrederea, o va minţi şi o va seduce pentru a-şi îndeplini misiunea. Provocarea a fost acceptată.

provocarea vol 2

 
Provocarea vol.2: Legătura neobişnuită dintre Jack Harper, conducătorul Rephelimilor, şi Desiree, a Treia Cheie a Havenului, îl îngrijorează pe Azazeal, care alege să o trimită pe Eliza Harper dincolo de Voal pentru a testa încrederea dintre ei şi a-şi ajuta fratele să-şi îndeplinească misiunea. Coşmarurile lui Desiree au revenit, dar amintirile refuză să dispară. Atenţia ei este distrasă de persoanele nou apărute în oraş, dar şi de Umbre, fiinţe aflate la graniţa dintre Viaţă şi Moarte, care o urmăresc în permanenţă şi ucid fără milă. Numărul Rephelimilor din Wolfcraft creşte. Însă cine spune adevărul şi cine încearcă să o manipuleze?

 

capcana vol 1Capcana vol .1: Cartea a două din seria Rephelimii
Trăieşti în trecut. Fugi de prezent. Priveşti spre viitor.
Nu sunt o victimă.
– Shade Hollow –
Nu sunt un asasin.
– Jack Harper –
Nu sunt un trădător.
– Malek Hellfire –
Sunt un Rephelim.
Şi Moartea e Stăpâna mea.

 

 
Capcana vol.2: Jack Harper este pe moarte. Desiree a dispărut.capcana vol 2 Cele Zece Orori au traversat Voalul, pregătite de război. A Treia Cheie a Havenului a renăscut, însă nu ştie cine este şi de ce se află în Wolfcraft. Lumea în care s-a trezit o înspăimântă, Elementele se trezesc în jurul ei şi puterile îi cresc cu fiecare atingere a Timpului. Dar nu poate să îşi controleze harul. E periculoasă şi furioasă. Amintirile o înfăşoară în minciuni şi secrete, o împiedică să diferenţieze prietenul de duşman, aliatul de trădător. Întunericul din sufletul ei creşte, la fel şi dorinţa de răzbunare. Rephelimii sunt nevoiţi să asculte de glasul Oracolului pentru a salva Havenul. Profeţiile vorbesc despre moarte şi sacrificiu. Despre sânge şi foc. Capcana a fost pregătită.

 
Vă doresc lectură placută! Descoperiţi misterele și lumea Rephelimilor.