Sezonul estival a trecut de mult și ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul anului. Cred că deja putem trece în revistă titlurile cu care ne-au ispitit editurile de la începutul lui 2016, pentru a le citi/termina și a ne face loc pentru ce va urma în 2017. De data asta, lista e pentru aceia dintre voi care doresc să „guste” nu doar din apariţiile româneşti. Haideți să vedem care sunt cărţile care au făcut senzaţie în 2016 pe plan internaţional.


fullpage

The Glittering CourtRichelle Mead

Cunoscuta autoare de urban fantasy, Richelle Mead,  îşi răsfaţă cititorii cu o nouă serie în care supranaturalul îşi face de cap înlăturând banalul. Publicată anul acesta de Penguin Random House Australia, primul volum a ajuns rapid în topul celor mai populare cărţi din 2016. Povestea în care suntem invitaţi să păşim urmăreşte destinul lui Adelaide, contesă a Osfridiei, care, pentru a se sustrage căsătoriei aranjate, îşi ascunde identitatea şi se înscrie la cursurile de la The Glittering Court. Aici reuşeşte să îşi facă prieteni, să se îndrăgostească de misteriosul Cedric şi să afle secrete întunecate care îi vor călăuzi viaţa pe drumuri nebănuite. Avem parte de romance, lumi atemporale şi tărâmuri neexplorate. Cu siguranţă o carte care merită pusă pe listă.


21-myths-about-sex

21 Myths (Even Good) Girls Believe about SexJennifer Strickland

Apărută în iunie 2016, cartea lui J. Strickland a făcut rapid senzaţie în rândul cititorilor. Culmea, se pare că publicul masculin a fost mult mai interesat de subiect decât cel feminin. Nu ne întrebăm de ce, deoarece răspunsul pluteşte cumva în subconştient. Cu un limbaj accesibil, autoarea vorbeşte despre întâlniri, relaţii, pasiune, sex şi responsabilităţi, încercând să evidenţieze atât partea pozitivă cât şi partea negativă. Sunt analizate concepţii, modalităţi de gândire şi situaţii concrete, în timp ce se încearcă şi oferirea de sfaturi utile. Care este adevărata „esenţă” a sexului? Cei mai mulţi cititori afirmă că paginile cărţii ar putea oferi acest secret.


glass_sword

Glass Sword – Victoria Aveyard

Publicată încă de pe 9 februarie la editura Harper Teen, al doilea volum din seria Regina Roşie, este prezentă în majoritatea bagajelor de concediu. Aventurile lui Mare Barrow continuă şi ne ţin cu sufletul la gură. Puteri supranaturale, suspans, adrenalină maximă şi trei băieţi ispititori dintre care Mare trebuie să aleagă unul ne însoţesc în cartea a doua a seriei. Cu siguranţă este un must read şi îl aşteptăm şi noi cât de curând la editura Nemira.


 

oyeyemi

What Is Not Yours Is Not Yours Helen Oyeyemi

Helen Oyeyemi este un nou talent al Marii Britanii, o autoare care promite scrieri de succes. Cartea sa publicată în primăvara acestui an la Riverhead Books,  este o colecţie de povestiri inspirate din basme, legende, magie şi secrete întunecate. Fantasy, misticism, personaje uluitoare şi întâmplări fascinante însoţesc cititorii printre pagini. Considerată a fi una dintre cărţile anului 2016, nu e de mirare că se află pe lista cititorilor împătimiţi.


truly-madly-cover

Truly, Madly, GuiltyLiane Moriarty

Ispita verii 2016 apărută pe 26 iulie la Flatiron Books a ajuns deja la un număr uriaş de comenzi. Erika şi Clementine sunt cele mai bune prietene încă din copilărie. Anii trec, ambele se căsătoresc şi au propriii copii.  Intriga cărţii este … o friptură la care familiile celor două femei se reunesc. Iar evenimentul care se petrece la această banală întâlnire va fi factorul declanşator al unei acţiuni ce ţine cititorul cu sufletul la gură. Autoarea pare să se joace cu mintea cititorului prin tehnici atent studiate.


afteryou

After You – Jojo Moyes

După oceanul de lacrimi vărsat la Me Before You, era cazul ca autoarea să vină cu o continuare care să ofere ceva optimism. Această continuare urmăreşte viaţa lui Lou Clark după sinuciderea asistată a lui Will. Cum va reuşi femeia să meargă mai departe şi să accepte moartea celui care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa, rămâne să aflaţi citind cartea! Apărută la Penguin Books pe 19 iulie, noi sperăm ca editura Litera să ne facă o surpriză şi să publice cât mai rapid acest volum.


the-black-widow-1

The Black WidowDaniel Silva

Pentru iubitorii de suspans şi spionaj, luna iulie a adus publicarea la editura Harper a cărţii Văduva Neagră. Cei familiarizaţi deja cu stilul autorului pot afirma că scrierile acestuia nu pot fi abandonate şi continuate mai târziu. Pur şi simplu nu te poţi opri din lecturat. Acest volum atacă subiecte de actualitate ca organizaţia teroristă ISIS, politici ascunse, comploturi şi intrigi internaţionale care par atât de verosimile încât începi involuntar să analizezi întâmplările. Ficţiune sau un adevăr voalat? Rămâne să decideţi pe cont propriu.


belgravia

BelgraviaJulian Fellowes

Autorul celebrului Downton Abbey ne surprinde cu o nouă poveste publicată recent la Grand Central Publishing. Romanul ne duce în secolul XIX în viaţa a două familii: una aparţinând aristocraţiei, cealaltă fiind din clasa de mijloc. Legăturile care se vor forma între cele două familii sunt atât intrigante cât şi dulci-amărui. Pe fundalul unei epoci fin conturată, suntem martorii împletirii mai multor destine supuse atât convenţiilor sociale cât şi propriilor temeri şi concepţii. Una dintre cărţile must have ale anului.


magic

MagicDanielle Steel

Publicată la editura Delacorte Press pe 5 iulie, cartea este încă o poveste marca D. Steel care captivează şi atrage precum un magnet doritorii de lectură uşoară şi relaxantă. Pe fundalul unui Paris ce debordează de romantism, destinele, pasiunea şi iubirea se împletesc în stilul inegalabil cu care autoarea şi-a obişnuit cititorii. Ca să fim în ton cu titlul, am putea descrie cartea drept un strop de magie suflat peste o vară incendiară.


love-languages

The 5 Love Languages: The Secret to Love that LastsGary Chapman

Cărţile motivaţionale nu lipsesc nici ele din această listă. Cu peste 10 milioane vândute, cartea lui Gary Chapman își continuă drumul prin această lume, în care trebuie să învățăm limbajul dragostei noastre pentru a înțelege limbajul dragostei celor apropiați. Cu toate astea, există şi un limbaj universal al sentimentelor pe care îl înţelegem cu toţii. Folosirea acestui limbaj ar trebui să ne ajute să depistăm secretul iubirii durabile.


Senzaţiile literare ale lui 2016 nu se opresc, însă, aici. Pe măsură ce editurile ne tentează cu noi apariţii incendiare, cărţile se tot schimbă. Mai sunt 3 luni din 2016, așa că, până la noi surprize, vă dorim…

LECTURĂ PLĂCUTĂ!