Romania participa la unul dintre cele mai importante evenimente mondiale de carte la Londra, in perioada 8-10 aprilie 2014, programul de evenimente fiind conceput de Institutul Cultural Roman in colaborare cu alte institutii romanesti si britanice.

Tematica standului romanesc pentru aceasta editie este relatia permanenta dintre vechi si nou, dinaminca dintre traditie si schimbare, echilibrul dintre patrimoniul mostenit si inovatie. In acelasi timp se omagiaza martirajul voievodului Constantin Brancoveanu, care la o distanta de 300 de ani continua sa fie o referinta culturala si morala. Astfel ca standul romanesc va avea formele stilului brancovenesc si va cuprinde elemente de iconografie si culori ale acestui stil.

Printre invitatii Institului Cultural Roman la eveniment se numara profesorul Nicolae Manolescu, renumit critic si istoric literar, Ioana Parvulescu, recenta laureata cu Premiul pentru Literatura a Uniunii Europene, si Varujan Vosganian, unul dintre autorii romani cu un real succes international. Cateva din editurile ce vor expune in cadrul standului romanesc sunt Editura All, Editura Academiei Romane, Casa Radio, Editura Corint, Editura Curtea Veche si Editura Humanitas.

Motto-ul ce va insoti toate celelalte elemente ale standului este “All is old and new is all”, celebrul vers eminescian, iar simbolul principal va fi o carte-hibrid, o combinatie intre cartea clasica si e-reader.

Programul romanesc nu se va desfasura exclusiv in cadrul pavilionului Earls Court din cadrul London Book Fair – o premiera absoluta va fi si deschiderea primului punct de vanzare de carte romaneasca in Marea Britanie, la Libraria Europeana din Londra, realizat la initiativa si cu sprijinul ICR.