Cele mai prestigioase premii din jurnalismul american sunt acordate in fiecare an de catre Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii.

La sectiunea Jurnalism, printre nominalizati s-au numarat Los Angeles Times, Houston Chronicle, The Boston Globe si Reuters, iar The Washington Post si The Guardian US au fost cele doua publicatii care au castigat premiul pentru Public Service, gratie dezvaluirilor facute despre Edward Snowden şi programele de supraveghe pe care statul american le utilizeaza.

The New York Times a fost premiat in cadrul categoriilor Breaking News Photography si Feature Fotography, cu fotografii de la atentatul din Boston, la sectiunea de Jurnalism. La categoria Breaking News castigatorul a fost The Boston Globe, de asemenea pentru relatari mediatice din timpul atentatului din timpul maratonului de la Boston.

La sectiunea Arte, categoria de Fictiune, castigatorul premiului Pulitzer a fost romanul „The Goldfinch” al scriitoarei Donna Tartt, care prezinta drama unui adolescent care reuseste sa supravietuiasca unui atac terorist petrecut intr-un muzeu. „The Goldfinch” este al treilea roman al scriitoarei americane, si se centreaza pe procesul de maturizare al adolescentului de 13 ani care traieste trauma pierderii mamei intr-un atac terorist dintr-un muzeu, in urma caruia isi mai pierd viata alti zeci de oameni.

Ceilalti castigatori ai premiilor Pulitzer au fost „The Flick” al autoarei Annie Baker la categoria Teatru„The Internal Enemy: Slavery and War in Virginia, 1772-1832” al lui Alan Taylor la categoria Istorie, „Margaret Fuller: A new american life” de Megan Marshall la categora Biografie, „3 Sections” de Vijay Seshadri la categoria Poezie, „Toms River: A story of Science and Salvation” de Dan Fagin la categoria Non-fictiune, iar la categoria Muzica castigatorul a fost John Luther Adams cu „Become Ocean”.