Norman Manea va face o vizita in Romania in perioada 30 aprilie – 18 mai, cu prilejul lansarii volumului Plicuri si portrete, aflat la a doua editie. Editura Polirom, care va publica acest volum, i-a dedicat scriitorului in anul 2008 o serie de autor, in cadrul careia au fost publicate pana acum nu mai putin de 16 titluri.

Norman Manea este in randul unora dintre prozatorii si eseistii romani cei mai apreciati, este laureat al mai multor premii internationale de prestigiu si favorit al Premiului Nobel pentru Literatura in ultimii ani, alaturi de alte nume grele ale literaturii precum Haruki Murakami si Philip Roth.

In timpul vizitei sale in Romania Norman Manea va avea mai multe intalniri cu cititorii sai, care au manifestat atat bucurie cat si nerabdare pentru venirea scriitorului.

In actuala editie a volumului Plicuri si portrete gasiti amplificat sumarul portretelor si epistolelor lui Normal Manea, astfel incat pe langa consacratii Emil Cioran, Nichita Stanescu, Lucian Raicu, Saul Bellow, Eugen Ionescu si pe Philip Roth, Octavio Paz, Matei Calinescu, Paul Cornea, Paul Bailey si Ana Pauker. Pe langa aceste personalitati regasiti in paginile scriitorului si figuri istorice si de cultura contemporana, atat din Romania cat si din lume. Relatarile memorialistice pot avea valoare de document istoric si alcatuiesc un volum original si incitant, o veritabila si autentica piesa de literatura.

Norman Manea va intalni cititorii din Sighisoara, Brasov, Sibiu, Arad, Timisoara si Bucureşti in perioada 30 aprilie – 18 mai. Cititorii din Bucuresti pot participa la dezbaterea organizata la Biblioteca Nationala, miercuri, 14 mai, ora 17, avandu-i invitati pe Carmen Muşat, Simona Sora, Claudiu Turcuş, Elena Tîrziman, si duminica, 18 mai, ora 11, in Sala mica a Teatrului National, la o conferinta pe tema „Limba exilata”.