Poate cel mai așteptat eveniment al anului atât pentru inițiați, cât și pentru curioși, este a patra ediție a convenției East European Comic Con!

Găzduit pentru al treilea an consecutiv de Romexpo, Comic Con poate fi o adevărată cursă cu obstacole – obstacole la care te oprești și caști ochii, poate exclami ceva, faci o poză, răsfoiești o revistă, o carte, poate te joci puțin, câștigi ceva (mai substanțial), ceri un autograf de la cineva cunoscut, poate asculți o sesiune Q&A sau poate pui chiar tu întrebări. Cursa nu e deloc cronometrată, deși are limită de timp (27-29 mai), și nu trebuie să fie neapărat competitivă (deși sunt și concursuri!).

Destinația acestei curse? Poate raiul pe pământ? Doar Comic Con e Shangri-la-ul din Europa de est al jocurilor video, filmelor, cărților, serialelor TV, figurinelor și altor articole promoționale, culturii Sci-Fi, cosplay-ului, board games-urilor, anime-ului, tehnologiei, jocurilor de societate, manga-ului, animației și, binențeles, al benzilor desenate. Ce să mai? Comic Con e o odă închinată culturii pop. Aveam nevoie de așa ceva? Sigur că da! Pe lângă faptul că promovează România și aduce profit orașului prin turismul de ocazie pe care îl atrage din zona Europei de est (și nu numai!), mai există și o populație, din ce în ce mai numeroasă, care vrea altceva de la viața de zi cu zi, care își cere dreptul la informare și dreptul la distracție de calitate. EECC  răspunde foamei publicului pentru acest sector, răspunde nevoii de a prezenta și reprezenta cultura pop și tehnologia, plasând România pe harta mondială a evenimentelor de acest calibru.

Te vei plictisi acolo? Cu siguranță, nu! Tot timpul e ceva de făcut, de văzut, de ascultat, de experimentat, de încercat. Pe scena principală sunt organizate concursurile principale și evenimentele cu actorii invitați (deloc necunoscuți publicului autohton). Scena de gaming va fi folosită pentru lansări de produse de specialitate și pentru concursuri de gaming. A treia și ultima scenă este rezervată personalităților YouTube și internet cu care vei putea sta la taclale ore-n șir sau  până se termină slot-ul lor. Mai multe despre program aici și, în caz că nu ai apucat să îți iei bilet, despre bilete aici.

Printre invitații de renume îi numărăm pe Mark Pellegrino (Supernatural, Lost, Dexter), David Anders (iZombie, Alias, Heroes), Sylvester McCoy (Hobbitul, Doctor Who), Charles Dance (Game of Thrones The Imitation Game, Alien), Daniel Portman (Game of Thrones, Outcast) și Gemma Whelan (Game of Thrones, Gulliver’s Travels). Aleea artiștilor va fi plină cu oameni care te vor lăsa cu gura căscată atunci când vei vedea ce pot face cu un creion (creion digital, după caz). De asemenea, actorii care i-au însuflețit pe personajele din Viața lui Louie (versiunea ro) vor fi din nou prezenți la convenție și, ca bonus, vei avea ocazia să întâlnești echipa din spatele filmului românesc de succes Selfie care se pregătește de lansarea următorului film.

La final, trebuie menționat că East European Comic Con este, într-adevăr, un festival organizat cu profesionalism și competență. Festivalul a avut până acum 3 șanse să se pună la punct cu mai toate problemele de logistică și organizare des întâlnite la astfel de evenimente și cu fiecare ediție a demonstrat că unde ai pasiune și implicare, ai și rezultatul scontat.

Comic Con nu te va dezamăgi.

Îți va satisface așteptările, după care ți le va întrece.

Ne vedem acolo!