Publicarea unor colectii de articole de pe blogul personal in volume tiparite a devenit o practica editoriala din ce in ce mai populara in ultmii ani. Autorii blogurilor: cantareti, oameni de televiziune, politicieni resusesc prin astfel de publicatii sa ajunga cu textele lor si la publicul strain de mediul online iar in multe situatii acest public se dovedeste a fi numeros, cartile aparand des in listele de best-sellere.

Antologiile de publicistica nu sunt nici pe departe o noutate insa ceea ce este surprinzatoare este popularitatea acestor volume in conditiile in care continutul publicat este deja accesibil pe internet. Experienta blogurilor publicate in carti tiparite, si succesul pe care acestea il au ofera o lectie importanta despre managementul drepturilor de autor ilustrand cum un volum bine promovat poate sa genereze vanzari consistente chiar daca acesta este accesibil gratuit in format digital.

De la scriitori la editori, piata de carte ar putea sa beneficieze de pe urma unui model de marketing bazat pe increderea ca publicul fidel va cumpara cartile unui autor prefereat chiar daca are acces la ele in alta forma. Este probabil una dintre cele mai inteligente strategii adaptative pe care print-ul o poate adopta in fata asaltului cartii digitale si cel putin in cazul volumelor de mai jos, a dat roade surprinzator de bogate.

Slide thumbnail

Una dintre cele mai bine vandute carti in 2013, colectia de articole de pe blog a lui Tudor Chirila reuneste proza, poezie, articole despre muzica si filme observatii sociale si multe alte texte scrise de muzicianul roman pe blogul personal.

Exercitii de
Echilibru

Slide thumbnail

In cei aproape zece ani pe care i-a petrecut pe drumul de la Palatul Victoria pana la Penitenciarul Rahova, fostul premier a mentinut o prezenta activa si constanta pe blogul personal. Volumele din seria Blog and Roll ofera o perspectiva personala asupra uneia dintre cele mai interesante biografi de politician din era moderna.

Blog'n roll

Slide thumbnail

Orice parere ai avea despre Mihaela Radulescu, trebuie sa ii recunosti macar statutul de pioniera in promovarea online. Despre lucrurile simple este prima colectie de articole de pe blog publicata in format clasic si totodata primul eBook romanesc.

Despre lucrurile
simple

Slide thumbnail

Inspirata de blogul lui Jose Saramago, scriitoarea Nora Iuga si-a spus ca niciodata nu esti prea batran pentru a adopta o noua tehnologie si a devenit la 80 de ani probabil cea mai in varsta blogerita din Romania. Rezultatul unui an de postari constante, Blogstory reuneste fragmente de jurnal de calatorie, amintiri despre scriitori, si articole critice.

Blogstory

Slide thumbnail

Desi nu origineaza de pe un blog, ci in Catavencii nu ne-am putut abtine sa nu mentionam cartea lansata recent a Simonei Tache si a lui Mihai Radu, in primul rand pentru prospetimea editoriala si in al doilea rand pentru ca utilizeaza o formula intalnita pe bloguri. In fiecare saptamana cei doi jurnalisti poarta in scris o noua batalie din razboiul sexelor, producand o serie de articole savuroase despre relatiile dintre femei si barbati

Femeile vin de pe Venus
barbatii vin de la baut