Vă place ficţiunea? Vă plac romanele cu lumi fantastice în care oamenii sunt ne-oameni, în care apar personaje stranii care se trag din mătrăgună şi în care se construiesc scenarii apocaliptice? Dacă da, atunci o să vă placă Flavius Ardelean. Vă plac poveştile tulburătoare în care superstiţiile şi miturile sunt nelipsite, ba chiar imposibil de evitat? Dacă da, atunci o să vă placă Flavius Ardelean. Vă plac poveştile în care îşi fac loc organizaţii clandestine, cu manuscrise secrete, urmăriri, crime şi sex ? Dacă da, atunci o să vă placă Flavius Ardelean. Vă plac poveştile în care sunt imagini macabre, lume distrusă, îngeri prăbuşiţi şi monstruleţi din abundenţă? Dacă da, atunci cu siguranţă o să vă placă Flavius Ardelean.

Flavius Ardelean

Flavius Ardelean

Născut în Braşov, Flavius Ardelean este un scriitor tânăr, cu o imaginaţie foarte bogată. Este traducător şi manager cultural specializat în industria de carte. Este autorul a şase cărţi publicate la editura Herg Benet, a lucrat în domeniul editorial în Romania (Art, Nemira, Elefant, Cartepedia) şi Marea Britanie (Kudos Innovations) şi a tradus romane din germană şi engleză pentru editurile Millennium Books şi Paladin. Din septembrie 2016 este membru afiliat al asociaţiei internaţionale Horror Writers Association. Pentru două din romanele sale a primit premiul Tiuk! (revistă culturală română), a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun debut european în cadrul Festival du Premier Roman din Chambery, Franţa şi la premiul Tânărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tânărului Scriitor 2016. Scrie romane horror, este artist plastic şi locuieşte în Toscana (cum să nu ai inspiraţie într-un loc atât de minunat? Doar că nu prea se potriveşte peisajul Toscanei cu lumea apocaliptică descrisă în cărţi….)

Noumenoir

Noumenoir

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre scriitor, despre inspiraţie, despre romanele sale, atunci neapărat să treceţi pe la Braşov vineri, 21 octombrie 2016, când se vor lansa romanele Miasma & Noumenoir publicate de editura Herg Benet în acest an. Organizat de CenaKLUb TIUK! (nr.70), evenimentul va avea loc între orele 18:00-19:45 la Librăria Humanitas din Piaţa Sfatului nr. 16, Braşov şi înseamnă o invitaţie la discuţii, lectură şi sesiuni de autografe. O veţi întâlni şi pe Ecaterina Boricean, ilustratorul celor două cărţi ale lui Ardelean, iar dialogul va fi moderat de Mihail Vakulovski, poet, publicist şi critic literar, fondator al revistei culturale braşovene TIUK! şi a evenimimentelor culturale desfăşurate sub denumirea de CenaKLUb TIUK!. Intrarea este liberă, iar mai multe detalii despre acest eveniment, dar şi de alte proiecte ale CenaKLUb TIUK! găsiţi pe pagina de Facebook şi pe site-ul TIUK!.

Despre scriitor şi scrierile sale, am citit numai de bine. Totul este la superlativ: scriitor fascinant, stil captivant, nemaiîntâlnit la nici un scriitor român de până acum, roman fantastic, lume ireală, însă unde nimic nu este întâmplător. Talent, originalitate, inovaţie, astfel de descrieri îţi stârnesc interesul şi, te fac să-l adaugi urgent pe lista de citit. Până atunci însă, şi ca să vă ajut să vă decideţi mai uşor, vă las în compania unui fragment din romanul Miasma:

Într-adevăr, noaptea avea să fie mai lungă în acel sfârşit de iarnă, când arsul fu găsit pe treptele bisericii din Primi, şi toate nopţile de atunci încolo aveau să fie ceva mai negre, ceva mai grele, ca pături de plumb peste Alrauna, iar oamenii din cetate, mai cu seamă cei din Primi, cei-ce-se-trag-din-mătrăgună, n-aveau a mai conteni să spună că, parcă, pe la colţuri de stradă şi pe sub perne, şoapte începuseră a se auzi în toiul fiecărei nopţi. Şi tot atunci îşi frământară şi fiicele cetăţii primele foieli în aşternuturi.

Dar arsul?

Arsul nu muri.

Miasma

Miasma