Este din ce în ce mai greu să aleg o carte pe care să o citesc! Normal – am cumpărat așa multe cărți în ultimul timp că nu am avut când să le parcurg pe toate! Cred că nu sunt singura care-și dorește ca ziua sa fie de 24 de ore sau, mai bine, de 48. Și vouă vă e greu să alegeți ce carte să fie prima la citit?

Vă prezint câteva cărți citite de mine. Poate le aveți rătăcite prin bibliotecă și vă ajută să alegeți mai ușor ce veți lectura în zilele ploioase, însorite sau în concediu. Să începem!

vremea-tornadei-190x300

Vremea Tornadei de Mihai Cotea

Editura: Singur
Nr. pagini: 139

Această carte m-a cucerit! Autorul din Baia Mare este tânăr și promițător. Vremea Tornadei e cartea care te avântă în furtuna vieții, o oglindă a multor relații și trăiri:  străinătatea și copilul rămas în grija bunicii, relațiile mamă – fiică, tinerețe rebelă, căsnicie monotonă și distrusă, datorii la bănci, înșelăciune, minciuni, sentimente, reproșuri, dureri, bani, suicid. Drame contemporane care merg direct la suflet!

raul-divin-190x300

Răul divin de Nora Roberts

Editura: Miron
Nr. pagini: 511

Cum se poate? Răul nu poate fi divin, așa e?  O fetiță se ascunde în mașina tatălui cu intenția de a-i face o surpriză, să-l însoțească fără ca el să știe. Mare-i mirarea când ajunge în pădure și tatăl ei îmbracă haine negre, o mască de țap, unde multe alte persoane sunt de asemenea mascate, două femei frumoase dezbracă mantiile roșii arătându-și  goliciunea şi fac incantații satanice. Adultă fiind, Clare are impresia că e doar un coșmar din copilărie. Se întoarce în satul natal, însă lucruri ciudate încep să se întâmple, crime, mister. O carte cu foarte multe surprize, așa cum autoarea ne încântă cu fiecare lectură pe care ne-o oferă. Nora Roberts este una din autoarele mele favorite.

pasiune-obsesiva-190x300Pasiune obsesivă de Tami Hoag

Editura: Miron
Nr. pagini: 512

Numită regina poveștilor cu crime, autoarea ne oferă întotdeauna ceva special, ne ține în suspans pe parcursul lecturii cu o poveste cutremurătoare. Un grup de copii care se certau între ei au o altercație în drum spre școală într-un parc. Urmărindu-se unii pe ceilalți, descoperă cadavrul unei femei. Copiii sunt foarte şocaţi, cine nu ar fi? Ei ar putea trece cumva peste acest șoc, doar că nu se opresc aici crimele. O profesoară se implică în consilierea copiilor ajutând-ul pe șerif, iar  tatăl unuia dintre copii, un alt șerif, va fi pe lista suspecţilor. Alt tată este suspectat,  deși se presupune că ascunde o aventură. Cine e criminalul? Dacă vă plac genul acesta de lecturi vă recomand să descoperiți singuri ce s-a întâmplat.

slam-din-dragoste-pentru-layken-190x300SLAM Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover

Editura: Epica
Nr. pagini: 272

Am plâns citind această carte! Este o carte despre suferința tulburătoare a unei familii și complicațiile născute între doi tineri îndrăgostiți. Layken, de 18 ani, își pierde tatăl, iar mama sa hotărăște brusc să se mute. Atât ea cât și fratele ei mai mic se acomodează greu în noul loc, însă Layken întâlnește un tânăr de 21 ani ce are în grija sa un frate mai mic, amândoi fiind orfani. Layken descoperă accidental că mama ei suferă de cancer şi găsește sprijin în băiatul de care s-a îndrăgostit. Mai târziu descoperă că relația lor e imposibilă pentru că băiatul îi este profesor şi sunt nevoiți să renunțe la relație, având în vedere că băiatul are nevoie de bani pentru a-și crește fratele. Va rezista relația lor în timp? Va rezista Layken schimbărilor din viața ei? Această poveste este emoționantă și sensibilă.

Raniti de Jasinda Wilder-190x300Răniți de Jasinda Wilder

Editura: Epica
Nr. pagini: 272

De data aceasta am intrat într-o lume rece, într-un război real, dar și spiritual, o lume în care supraviețuiește cine poate, doar cei puternici.  Războiul răpește unei tinere totul: familia, casa, inocența. Acum orfană, Rania are foarte puține variante pentru a supraviețui, inima îi este pustie, plină de durere. Fără să ia în seamă prețul plătit, se vinde pentru o bucată de pâine, puţină mâncare, doar cât să supraviețuiască. Salvează viața unui tânăr soldat rănit care ajunge să o iubească știind ceea ce face, dar acum și el supraviețuiește din ceea ce Rania câștigă. Războiul e iadul. Trăiești cu frică, trăiești cu vinovăție. O carte cu adevărat memorabilă.

Vă recomand cu drag aceste cărți!