Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu mă gândesc la vacanţă, deja văd marea şi soarele care mă îmbie la relaxare şi, implicit, la voie bună. Fără să vreau fac planuri, dar până să plec pentru o perioadă de timp mi-am propus să vă provoc la lectură. Am ales câteva titluri care mi-au plăcut şi le-am savurat în felul meu. Dacă şi voi simţiţi nevoia de diversitate, atunci clar trebuie să ţineţi cont de recomandările mele. Nu pentru că sunt cele mai grozave, ci pentru că sunt făcute din suflet pentru voi, iubitorii de hârtie şi cerneală 🙂

 

1. Asasin la feminin de Monica Ramirez (Seria Alina Marinescu #1), Editura Tritonic

PrintDacă preferi cărţile bazate pe fapte reale ce conţin spionaj internaţional, agenţi secreţi, misiuni imposibile ajungând să te ţină cu sufletul la gură, atunci trebuie să accepţi provocarea şi să citeşti seria Alina Marinescu. Pe lângă adrenalină, îţi creionează o poveste frumoasă de dragoste ce nu-şi are loc în lumea misterioasă a agenţilor care-şi trăiesc viaţa pe muchie de cuţit. Cei care i-au recrutat, nu le pot permite să meargă mai departe decât în anumite condiţii.

Asasin la feminin este doar o poartă de intrare către o lume pe care omul de rând o vede doar în filmele de acţiune, departe de imaginaţie. Are acţiune complexă, mister, iar personajele sunt de-a dreptul năucitoare. Dacă nu te poate cuceri Alex Therein-un bărbat întunecat, agentul care poate îndeplini orice misiune, atunci sigur Alina Marinescu te va determina să dai pagină cu pagină şi să continui. Vei ajunge să iubeşti şi să urăşti, iar la final vei rămâne bulversat.

 

2. Exorcizat de Radu Găvan, Editura Herg Benet

Exorcizat de Radu GăvanAncorat într-o realitate dură care pe alocuri este greu de digerat, Exorcizat se remarcă prin măiestria literară a autorului. Recompensată cu premiul pentru debut „Mircea Ciobanu” în anul 2015, deja are un plus pe cartea de vizită. Am afirmat de multe ori că nu este o carte pe placul meu pentru că este scrisă într-o manieră dură, directă, profundă, determinându-mă să meditez la trăirile personajului fără nume, dar nu îi pot renega calitatea şi sunt nevoită să discut despre ea. Incertitudinea care îl macină pe EL-personajul necunoscut, disperarea ce o simte, puterea de a supravieţui de pe o zi pe alta, limbajul vulgar, neîmplinirile sociale sau personale trimit acest roman într-o latură ce-l face un must read.
Da, nu este uşor să vezi, să simţi, dar nici viaţa pe care o trăim nu este perfectă. Peste tot în jurul nostru avem parte de aceleaşi lucruri, doar că evităm să le analizăm. Faceţi abstracţie de limbajul vulgar şi veţi avea parte de o carte bine conturată.

 

3. Nopţi de patimă (Seria Frăţia Pumnalului Negru #1) de J.R. Ward, Editura Leda

nopti de patima 2Vampiri? Fiinţe malefice? Exterminatori? Sânge? Aaaa, nu este de mine, eu nu citesc aşa ceva. Un răspuns comod, rapid, dar vă asigur că Nopţi de patimă este mai mult decât o carte, reprezintă o iniţiere a cititorului în lumea nebună şi inedită a iubitorilor acestui gen. Am descoperit-o cu ajutorul prietenilor, ştiţi şi voi, cei care insistă să citeşti OBLIGATORIU o anume carte. 🙂 Vă asigur că nu regret absolut nicio clipă, am fost încântată, cucerită iremediabil şi mă bucur că am avut parte de o lecţie de cultură vampirească.
Este scrisă într-un mod elegant, uşor, cu o suită de personaje pe care am ajuns să le îndrăgesc şi să le caut printre rânduri, deşi, pe alocuri, dau impresia că sunt înspăimântători. Am citit cu sufletul la gură şi recunosc: nu regret nici măcar o clipă că am ales-o. Povestea de dragoste ce s-a conturat între vampiri, calităţile, defectele sau pur şi simplu misterul care îi înconjoară te determină să doreşti mai mult de atât.

Are un singur defect această carte: este singura din serie care a fost tradusă şi sper să nu fie nici ultima.

 

4. Ugly Love. Despre faţa urâtă a iubirii de Colleen Hoover, Editura Epica

Ugly Love. Despre faţa urâtă a iubirii de Colleen HooverCititul creează dependenţă, iar perseverenţa duce la descoperirea unor titluri care rămân cumva la sufletul cititorului, aşa sunt şi eu cu autoarea Colleen Hoover. Ugly Love te face să devii altcineva, la început te enervezi că nu înţelegi, dar pe măsură ce dai paginile îţi dai seama că în spatele aparenţelor se ascunde adevărul. Iubirea mereu ascunde ceva bun şi te întrebi de ce întâmplă atunci când dispare şi vrei să o renegi. Unde se duce frumuseţea pură şi intensă a sentimentelor şi de ce un om pierde din vedere esenţialul lăsând sufletul gol? Cum poate să rămână în sufletul unui tânăr doar singurătate, vinovăţie şi un trecut care să-l macine zi de zi? Ugly Love este un munte de întrebări şi aşteptarea nu este plăcută atunci când îţi doreşti să înţelegi de ce un om declară cuvântul dragoste ca fiind interzis.
Cartea este o contradicţie, o paralelă între trecut şi prezent, dar pentru a merge mai departe trebuie să treci prin iadul sentimentelor, să ierţi şi să continui.

5. Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut de Simona Tache & Mihai Radu, Editura Trei

Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut de Simona Tache, Mihai RaduDacă te-ai săturat de picanteriile din jurul tău şi doreşti să zâmbeşti atunci răsfoieşte Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut. Este savuroasă, relaxantă şi poate fi considerată o paralelă de la început până la sfârşit.
Sunt destule situaţii când punctul de vedere al unui bărbat (Mihai Radu) ia o cu totul altă turnură când este comparat cu cel al unei femei (Simona Tache).
Mi-a fost greu să aleg un fragment interesant, dar puteţi să citiţi câteva pagini şi sigur nu veţi regreta.
Din acest duel al sexelor trebuie să iasă cineva câştigător, dar calităţile şi defectele noastre sunt evidenţiate sau criticate. Femeie sau bărbat, soţ sau soţie, gândurile-trăirile rămân aceleaşi. Ce crede un bărbat sau cum iese câştigătoare o femeie, s-ar putea să descoperiţi în această carte.

 

Acum la final nu-mi rămâne decât să vă doresc lectură plăcută!