Iubitorii de carte au parte de un spectacol inedit miercuri, 23 aprilie, in Piata Universitatii, unde Editura Litera organizeaza pentru a doua oara Noaptea Cartilor Deschise, sarbatorind astfel Ziua Internationala a Cartii.

Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie ca fiind ziua Internationala a Cartii in anul 1995, pornind de la considerente de importanta a acestei zile: William Shakespeare si Miguel de Cervantes s-au stins din viata in aceasta zi, si alti scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov si Josep Pla si-au inceput calatoria in viata. Legata de aceasta zi este si o traditie catalana, 23 aprilie fiind ziua patronului catalan Sant Jordi, zi in care barbatilor li se daruiesc carti, iar femeilor trandafiri rosii.

Copiii vor avea parte de multe surprize, iar adultii vor avea oferte diverse din colectii renumite, precum Biblioteca pentru toti, Bestseller International, Mari Compozitori, Biografii si multe altele.

In anul 2005, prin Hotarare de Guvern, Romania celebreaza concomitent cu Ziua Internationala a Cartii si Ziua bibliotecarului din Romania.